Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Seat Ibiza Cupra ConceptSeat Ibiza Cupra ConceptSeat Ibiza Cupra Concept
Seat Ibiza Cupra Concept

Nya Seat Ibiza Cupra förhandsvisas i Peking

Seat Ibiza har nyss genomgått ett ansiktslyft. Nu är turen kommen till den busigare versionen Cupra som ställs ut som konceptbil på bilsalongen i Peking. Mest nytt är det argsinta nyllet. Drivlinan är fortfarande kompressor- och turbomatad och ger 180 hästar.

Det är förmodligen inte så många som höjer på ögonbrynen när Seat nämns rent generellt. Men så fort man lägger till ordet Cupra spetsar man gärna öronen lite extra. Det är precis vad du ska göra nu eftersom det vankas en ”ny” Cupra.

 Seat Ibiza som vi känner den i dag kom 2008 och genomgick så sent som i år ett ansiktslyft. Cupra-versionen av den generationen kom 2009. Nu visar Seat upp nya, ansiktslyfta Ibiza Cupra som konceptbil i Peking – Seat Ibiza Cupra Concept.

 Generellt kan vi säga att Ibiza Cupra blir sig väldigt lik jämfört med den som kom för tre år sedan. Den stora förändringen utseendemässigt är fronten med sina större luftintag och den mindre grillen samt strålkastarna som har fått en touch av Audis diton i sig.

 Under huven är det en kompressor- och turbomatade 1,4-liters TSI-maskin som gäller. Den levererar 180 hästkrafter, alltså helt enligt tidigare specifikationer. Kraften skickas via en sjustegad dubbelkopplingslåda, som kan växlas med paddlar, till framhjulen som kontrolleras via en elektronisk diffbroms, eller XDS som den heter på VW-språk.

 – Nya Ibiza Cupra Concept är ett perfekt exempel på hur vi på Seat anpassar Volkswagen-gruppens senaste teknik för att skapa en unik och mycket givande bil, säger Seats forsknings- och utvecklingschef Matthias Rabe (nej, som du ser på stavningen är det inte övertecknad som jobbar på Seat).

 Seat säger att den kommande produktionsbilen näst intill på pricken stämmer överens med konceptbilen. Nya Ibiza Cupra ska finnas att köpa hos din Seat-handlare mot slutet av året.

https://youtu.be/eG_FzftAjDk?width=575&height=353