Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Seat ToledoNya Seat ToledoNya Seat Toledo
Nya Seat Toledo Foto: Vista Diferent S.L.

Nya Seat Toledo är tokbillig!

Snart är det svensk premiär för Seats Skoda Rapid-variant Toledo. En sedanmodell i golfklassen med smart halvkombibacklucköppning. Smartast av allt är ändå prislappen: 134900 kronor!

I höstas var vi och provkörde Rapid, Skodas senaste modell som klämt in sig i utrymmet mellan Fabia och Octavia. Den har helt enkelt placerats i golfklassen men med sin sedankaross med backlucköppning à la halvkombi utgör den ett lite annorlunda alternativ. En smart tjeckisk Jetta med andra ord, om än aningen nättare. Provkörningen visade oss att Rapid är en genomtänkt bil men samtidigt så förutsägbar. Dock trevlig och helt klart prisvärd, även om den svenska lanseringen dröjer ett tag till för att inte stjäla strålkastarljus från nya Octavia.

 Nu är det Seats tur att lansera sin version av Rapid, nämligen Toledo. För många av oss är Toledo synonymt med en kantig sedanbil från 1990-talet, en bil som blev lite rundare när 2000-talet tog vid, dock med sedankarossen i behåll. Tredje generation Toledo blev däremot någonting helt annat när Walter de Silva ritade något som mer liknade en kompakt-MPV. Denna utsvävning blev kortvarig i och med att nya Toledo nu återigen är en ”sedanbil” men med samma sinnrika finess som Rapid, nämligen bakluckan som öppnas som på en halvkombi.

 Precis som Rapid är Toledo 4,48 meter lång med en hjulbas på 2,6 meter. Bagaget är rymligt och sväljer 550 liter.

 Ur krocksäkerhetsperspektiv är nya Toledo en säker bil. Förra året belönades den med högsta betyget fem stjärnor och kunde stoltsera med höga 94 av 100 möjliga poäng i vuxenskyddet. Sex krockkuddar är standard, så även Isofix-fästen och antisladdsystem (ESP).

 Motoralternativen består av 1,2 TSI med 85 eller 105 hästkrafter, 1,4 TSI med 122 hästkrafter samt 1,6 TDI med 105 hästkrafter. Snålast är sistnämnda som på papperet nöjer sig med 0,39 liter diesel per mil vilket motsvarar 104 gram koldioxid per kilometer.

 Två utrustningsnivåer finns: Reference, som är basversionen, och Style, som innehåller lite mer av det goda, exempelvis luftkonditionering och en storlek större hjul.

 Grundpriset för nya Seat Toledo är klart konkurrenskraftigt. 134900 kronor vill spanjorerna ha för en Toledo 1,2 TSI 85 hk Reference. Frågan är om någon konkurrent kan matcha det? Kia Cee’d har exempelvis 164900 kronor i grundpris och syskonbilen Hyundai i30 kostar från 159900 kronor. En Volkswagen Jetta går loss på minst 229900 kronor (en något haltande jämförelse, men ändå).

 Nya Toledo går att beställa redan i dag. Svensk lansering är det i mars.