Nya Shelby Mustang 1000 har anlänt!

Till och med självaste Dodge Challenger SRT Demon har inte en chans när det kommer till hästkraftsantalet. Nya Shelby Mustang 1000 har nämligen 1 013 hästar.

I samband med SEMA-showen i Las Vegas passade Shelby American på att avtäcka sin senaste skapelse – Shelby Mustang 1000. Denna nya version baseras på senaste generationen Ford Mustang, framför allt GT-varianten. Men 5,0-liters V8:an finns inte kvar under huven, i stället är det 5,2-litersmaskinen från Shelby GT350, den med platt vevaxel, som står för kraften. Dock har den modifierats på det flesta tänkbara sätt, till exempel har en kompressor från Whipple på maffiga 4,5 liter tagit plats, så även ett nytt bränsleinsprutningssystem, ny laddluftkylare, nya mappning samt uppgraderad manuell växellåda.

Som beteckningen avslöjar är det 1 000 hästkrafter under huven, amerikanska sådana. Enligt vårt räknesätt blir det 1 013 hästkrafter här i Europa. Vad det gör för prestandan är okänt, men vi vågar nog lova att bilen går som ett skott.

Samtliga karossdelar har bytts ut för att ge bilen det rätta stuket, den rätta aerodynamiken och rätt form av kylning. Även hjulupphängningen, bromsarna, hjulen, däcken är utbytta till speciella doningar för att passa effekten.

Shelby American lovar inte bara en snabb bil, de säger att den också ska vara den ultimata banmaskinen. Bilen är nämligen gjord för just bana, ingenting annat. Till skillnad från tidigare Shelby Mustang 1000 som fanns både i ban- och gatversion.

Vem som helst med en Mustang GT kan få sin bil konverterad till en Shelby Mustang 1000, men endast 50 bilar om året ska genomgå förvandlingen. Priset för kalaset ligger på 1,43 miljoner kronor. I den summan ingår inte de 419 000 kronor som en Ford Mustang GT kostar.