Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Shelby Super Snake med över 750 hästar

Gick du igång på Fords variant Shelby GT350 Mustang kommer du att gå ”bananas” när du nu får se nya Shelby Super Snake.

Många är rädda för ormar, men en viss amerikansk superorm framkallar knappast någon rädsla. I stället genereras mängder av habegär, framför allt hos Mustang-frälsta.

Nya Ford Mustang i Shelby GT350-utförande (och GT350R) i all ära, men det är en Ford-produkt rakt igenom. Är det Carroll Shelbys arv man vill ta del av ända ut i fingerspetsarna är det en bil från Shelby American man ska satsa på. Nya Super Snake är just en sådan bil (men innehåller så klart en rad olika Ford-delar).

Precis som tidigare innebär Super Snake-emblemen extra av allt, man har inte snålat på någonting, alla minst effekten.

I grunden är det en Mustang GT, det vill säga Fords femliters-V8 under huven. I stället för 435 hästkrafter pumpar Shelby American upp effekten till över 750 hästkrafter (i värsta utförandet) med hjälp av kompressorladdning, nytt kylsystem, grövre sportavgassystem och mycket annat.

Andra förändringar är huv, bakljusramp, vinge, spoiler med mera i kolfiber, 20-tumsfälgar, grövre bromssystem med sexkolvsok fram (fyrkolvsok bak som extrautrustning), vässade hjulupphängningar, förbättrade växellådor (manuell alternativt automat), sexpunktsbälten och diverse andra grejer. Även störtbur kan beställas för den som vill vara riktigt hardcore.

Nya Shelby Super Snake sägs också låta precis så som man förväntar sig av utseendet. ”Om du ville ha tystnad, gå till biblioteket eller köp en hybrid” skriver Shelby American.

Från 450 000 kronor kostar Shelby Super Snake om du väljer effektstinnaste utförandet med över 750 hästkrafter.