Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Skoda Fabia Combi – första bilderna läckta

Nu har de första bilderna på nya Skoda Fabia Combi läckt ut. Den riktiga premiären sker i Paris senare i veckan men redan här och nu är den första informationen om Skodas nya, kompakta storlastare.

Vi har redan sett nya Skoda Fabia i femdörrarsutförande som ska premiärvisas fysiskt på Parissalongen senare den här veckan men nu får vi se den även i kombiutförande – en bil som vi tror att Skoda hade tänkt hålla hemlig fram till salongsöppningen. Tack vare en läcka i hemlandet Tjeckien kan vi nu se de första bilderna på Fabia Combi.

Som väntat är Fabia Combi mycket lik femdörrarsmodellen och bär tydliga släktskap med syskonmodellerna Octavia och Rapid. Några tekniska specifikationer har inte avslöjats än men det bulliga överhänget bak borde betyda att nya Fabia Combi blir en storlastare. Räkna med att den lastar aningen mer än de 505–1 485 liter bagage som utgående Fabia Combi har plats för och betydligt mer än nya femdörrarsmodellen som tar 330 liter med baksätesryggarna uppfällda.

Nya Fabia Combi kommer med all sannolikhet med samma motorutbud som femdörrarsmodellen, vilket betyder tre- och fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer mellan 60 och 110 hästkrafter.