Nya Skoda Fabia Combi officiell – 25 liter rymligare

Kort efter bild- och informationsläckan visar Skoda sin nya kompakta storlastare Fabia Combi fullt ut. Rymligare bagageutrymme och mer teknik hör till nyheterna.

Tidigt nästa år börjar nya generationen Skoda Fabia säljas. Den kommer först med femdörrarskaross men bara några veckor senare kommer den rymliga, och förmodade Sverige-favoriten, Fabia Combi. Den riktiga premiärvisningen sker på bilsalongen i Paris i slutet av veckan men redan här och nu kan du läsa allt om nya Fabia Combi.

Som väntat innebär Combi-tillägget att en rejäl rumpa hängs på Fabia baktill. Den nya kombin är 1 centimeter längre, 9 centimeter bredare och 3,1 centimeter högre än föregående modell. Bagageutrymmet är lite större än föregågende Fabias på alla ledder och totalt ger det plats för 25 liter mer bagage. De officiella lastsiffrorna för nya Fabia Combi är 530 liter med baksätesryggarna uppfällda och 1 395 liter med baksätet nedfällt, vilket för jämförelsens skull kan ställas mot större syskonet Octavia Combis 610–1 740 liter. Fällningen kan för övrigt göras i proportionerna 40/60 och föremål som är upp till 155 centimeter långa kan lastas utan att man behöver köra med öppen baklucka.

För att underlätta lastning har Skoda utrustat Fabia Combi med ett på höjden justerbart lastgolv och precis som på femdörrarsmodellen finns ett specialutformat fack för isskrapa i tanklocket.

Nya Fabia Combi kan extrautrustas med bland annat autobroms, hill hold-funktion, regnsensor, nyckellöst system, främre och bakre parkeringssensorer och panoramaglastak.

Fabia Combi får samma motorutbud som vanliga Fabia, vilket innebär tre- och fyrcylindriga bensinmotorer mellan 60 och 110 hästkrafter och en 1,4-litersdiesel med tre olika effektuttag mellan 75 och 105 hästkrafter. 105-hästarsdieseln kommer framöver i ett snålt Greenline-utförande och drar då 0,31 l/mil och släpper ut 82 g/km.