Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081002-skoda-octavia-2009081002-skoda-octavia-2009081002-skoda-octavia-2009
081002-skoda-octavia-2009

Nya Skoda Octavia är här

Eller ja, egentligen är det inte en ny Skoda Octavia, utan en faceliftad version av den som kom 2004. Förutom ett mer tilltalande yttre har tjeckerna filat på både interiör och maskiner.

Skodas guldkalv är Octavia och nu, fyra år efter introduktionen av MkII (andra generationen), är det dags för en facelift för att modellen ska tilltala och förföra i ytterligare fyra år.

Även om förändringarna är betydande och väl synliga handlar det knappast om någon total omvandling som Skoda-chefen Dr. Eckhard Scholz gärna påtalar.

Det första man slås av är bilens front. Den är, om inte helt omgjord, så i alla fall rejält uppdaterad och förfinad. Lite mer premiumvagnskänsla kanske man får kalla det med den mer eleganta linjeföringen över strålkastarna och grillen.

Strålkastarna (adaptiva xenonljus) är fått en mer levande ton med sitt lite tillbakadragna utseende. Dessutom har dessa berikats med ”Octavia-logotypen”, precis som nya Superb bär på sitt eget namn på samma ställe. Grillen har vuxit och ger nu ett kraftfullare uttryck. Stötfångaren är nydesignade och väck är den lilla list som tidigare gav ett extra skydd. Under stötfångaren har luftintaget vuxit till sig, främst på höjden. Dimljusen på var sin sida är numera ”självständiga” utan kontakt med luftintaget.

Bak på bilen är förändringarna färre. Här har bakljusen fått en lite annorlunda layout samtidigt som stötfångaren har blivit en list fattigare.

Inuti bilen känner man igen sig från innan faceliften. Skoda har med relativt små medel förhöjt den ombonade känslan, bland annat genom ny utformning på ratten, luftkonditioneringens reglage och knappar samt genom nya dekorpaneler. Stolarna är försedda med nya tygalternativ och nackstöden har numera whiplashskydd i alla utrustningsgrader.

Under är den stora nyheten 1,4 TSI-motorn på 122 hästkrafter, alltså samma motor som presenteras i nya Volkswagen Golf.

Den nya sjustegade DSG-lådan (dubbelkoppling) finns tillgänglig till 1,4- och 1,8-litersmotorerna.