Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Skoda Octavia RS 2014Nya Skoda Octavia RS 2014Nya Skoda Octavia RS 2014
Nya Skoda Octavia RS 2014

Nya Skoda Octavia RS avslöjad!

Nya Skoda Octavia RS har avslöjats i förtid. På ett minst sagt underligt sätt. Här bjuds vi på bilder, inte av bästa kvalitet dock, som visar vad RS-versionen har att komma med.

Skoda i Slovakien, andra halvan av det forna Tjeckoslovakien, har lyckats trampa i klaveret. Under dagen kunde man på bilkonfiguratorn på skoda-auto.sk klicka sig fram till Fabia och därefter på något underligt vis få fram nya generationen Octavia RS. En snabbtänkt slovak tog genast skärmdumpar och skickade till tjeckiska bilbloggen autoforum.cz som är duktiga på att avslöja bilar i förtid.

 Skoda i Slovakien upptäckte sitt misstag och nu går det inte längre att hitta fram till Octavia RS, men försent. Bilderna hade redan spridits på världens vida webb.

 På bilderna ser vi att Skoda Octavia RS skiljer sig på en rad punkter från vanliga Octavia-versionen som presenterades för bara ett par dagar sedan. I fronten handlar det om en lägre frontspoiler där det sportiga bikakemönstrade rutnätet i luftintaget har delats in i tre delar. Dimljusen/varselljusen har helt egen design av lysdiodtyp.

 Längs sidorna noterar vi svarta backspegelkåpor, svarta lister på dörrbladens nedre del samt femekrade fälgar av okänd storlek, förmodligen 18 tum.

 Baktill pryds RS-versionen av en vinge på bakluckan och stötfångarens nedre del är något omgjord. Reflexglasen har försvunnit och i den diffusorliknande nederdelen sitter två kromade ändrör.

 Några tekniska data finns ännu inte för nya Octavia RS då bilderna från Slovakien kom ensamma. Men tvålitersmaskinen med turbo som tar plats i nya Volkswagen Golf GTI är en trolig kandidat till tjeckernas busbil. Över 200 hästkrafter kan vi tveklöst förvänta oss, kanske till och med så mycket som 220 till 230 hästkrafter. Att den måste bli snabbare än dagens RS som gör 0-100 km/h på 7,2 sekunder kan vi knappast säga är för mycket begärt.

 En RS-dieselversion kan också vara aktuell, precis som med dagens generation. Då blir effekten något lägre, så även prestandan.

 I maj 2013 sägs det vara premiär för nya Skoda Octavia RS. Inte kombiversionen utan endast sedanen eftersom vanliga Octavia Combi inte börjar säljas förrän i juni. Vanliga Skoda Octavia finns hos din Skoda-handlare redan vecka 12.

Missa inte att läsa allt om och se bilder på nya Skoda Octavia.