Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Nya Skoda Octavia Scout officiell

Nya Skoda Octavia Combi klär sig i oömma kläder, redo för att ge sig ut på tur över stock och sten. Här är tredje generationen Octavia Scout.

Skoda har nu presenterat hela nya Octavia-familjen i och med tredje modellutförandet Scout. Nya Skoda Octavia och Octavia Combi, som slarvade i älgtestet, har hunnit ut på vägarna, och inom kort kommer vi även att få se den lite mer äventyrslystna varianten. Nya Octavia Scout baseras, som sig bör, på Octavia Combi men har försetts med 15 millimeter extra utrymme mellan underlag och underrede samt skyddande plast längs bland annat skärmkanter och tröskellådor. På längden mäter modellen 470,3 centimeter och på bredden 182,9 centimeter. Det gör Scout-versionen 1,3 centimeter längre än Octavia Combi men oförändrad på bredden. Axelavståndet är så klart detsamma hos de båda modellversionerna – 268,6 centimeter.

I vårt test av nya Skoda Octavia Combi gav vi bilen epitetet ”klassens lastkung”, och detsamma gäller så klart Octavia Scout. Bagageutrymmet sväljer 640 liter, 30 mer än tidigare. När vi proppade utrymmet fullt med röda backar ämnade för 33-centiliters läskeblaskflaskor noterade vi 40 stycken. Rymliga Ford Focus Kombi registrerades för 34 stycken, egentligen ingen dålig siffra men klart slätstruken i jämförelse med Octavia Combi/Scout.

TEST: Så bra är nya Skoda Octavia Combi

Foto: Skoda

Motormässigt finns det en hel del att välja mellan. Bensinmotorerna är 1,5 TSI med 150 hästkrafter, 1,5 TSI e-Tec som är en 48-volts mildhybrid med lika många hästkrafter, nämligen 150 stycken, samt 2,0 TSI med 190 hästkrafter. Förstnämnda 150-hästarsmaskin är kopplad till en sexväxlad manuell låda medan de två andra samverkar med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Dieselmotorerna är tre stycken, sett till effektuttaget, nämligen 2,0 TDI med 115, 150 alternativt 200 hästkrafter. Förstnämnda hör ihop med en manuell växellåda och de två sistnämnda med en DSG-dubbelkopplingslåda.

Samtliga maskiner känns igen från vanliga Octavia, vissa av dem erbjuds med framhjulsdrift, andra (de mest kraftfulla) med fyrhjulsdrift.

LÄS MER: Nya Skoda Octavia underkänd i älgtestet

Foto: Skoda

I höst är det Skoda Octavia Scout-premiär runt om i Europa, då får vi även reda på prisnivån. I Sverige kostar nya Octavia Combi från 274 400 kronor.

LÄS MER: Nya Skoda Octavia Combi är klassens lastkung