Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Nya Skoda Octavia till Frankfurt i höst

Skodas bäst säljande modell Octavia kommer i ny tappning i år och ska fortsätta vara en vanlig bil för vanliga människor. Avtäckningen sker i Frankfurt i höst.

Nya Skoda Octavia kommer i produktion i år och ska täckas av under höstens bilsalong i Frankfurt. Det har märkets vd Bernhard Maier bekräftat under tillverkarens årsstämma i Mladá Boleslav i dag.

Octavia är märkets bäst säljande modell med 388 200 sålda exemplar av totalt 1 253 700 under 2018. Kommande Octavia kommer att finnas som såväl 48-volts mildhybrid som laddhybrid men ska enligt Skoda själva fortsätta att vara ”en vanlig bil för vanliga människor”. Ett utbud av bensin- och dieselmotorer kommer på menyn men om det stuvas om i utbudet i och med lanseringen av nya modellen Scala återstår att se.

Dagens Octavia är en poppis modell.Dagens Octavia är en poppis modell.Dagens Octavia är en poppis modell.
Dagens Octavia är en poppis modell. Foto: ULI_SONNTAG

Laddhybridtekniken kommer i alla fall att delas med den större modellen Superb som blir först ut med tekniken i Skodas modellpalett. En bil som vår spionfotograf har fångat på bild under test i Arjeplog, en modell som Skoda har valt att gå försiktigt fram med designmässigt.

När det gäller ren eldrift börjar Skoda i andra ändan med lilla e-Citigo som ska lanseras senare i år.

Octavia som modell fyller 60 år i år (emblemet på bilden överst är från 1961 års modell), dagens generation har hängt med sedan 2013. I vårt kombitest av åtta bilar i Teknikens Värld nummer 14/2018 vann Skoda Octavia då den var som en småbil sett till milkostnad men som en stor bil när det kom till utrymmen.

Frankfurtsalongen öppnar den 10 september för media.