Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Skoda Superb blir riktigt snål – 178 mil på en tank

Skodas mest purfärska modell är tredje generationen Superb. Även om lanseringen i Sverige ännu inte är avklarad visar Skoda upp en Frankfurt-nyhet: snåla Superb GreenLine som drar 0,37 liter diesel per mil.

I våras var det salongspremiär för nya Skoda Superb och i sommar har vi på Teknikens Värld varit och provkört både halvkombiversionen (som ser ut som en sedan) och kombiversionen. Vid båda tillfällena har vi slagits av det förbättrade utseendet, de fortsatt enorma utrymmena – framför allt i baksätet – samt hur fint de båda går på vägen.

Vi har dessutom hunnit med att testa nya Skoda Superb, ett test som du kan ta del av i Teknikens Värld nummer 19/2015 som utkommer nu på torsdag.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av nya Skoda Superb

Snålaste versionerna av nya Superb är i nuläget 150- och 190-hästarvarianterna av 2,0-litersdieseln. I halvkombiutförande nöjer sig dessa med 0,41 liter per mil vid blandad körning vilket motsvarar 108 gram koldioxid för 150-hästarsmaskinen och 106 gram för 190-hästarsmotorn. Siffrorna är för manuellt växlade bilar.

Men det kommer snart en snålare version – i båda karossvarianterna.

I dag presenterar nämligen Skoda vad de tänker visa upp på bilsalongen i Frankfurt i mitten av nästa månad. I tjeckernas monter ska Skoda Superb och Superb Combi i GreenLine-utförande stå.

Motorn i GreenLine-versionerna består av en 1,6 liter stor dieselspis på 120 hästkrafter. Den är optimerad för snål gång, bland annat utnyttjar drivlinan energin som uppstår vid inbromsning och ett start/stopp-system sparar på bränslet vid stillastående. Växellådan, som är manuell och sexväxlad, har optimerats med bland annat längre utväxlingsförhållande.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av nya Skoda Superb Combi

GreenLine-versionen har även optimerats på andra sätt, bland annat har chassit sänkts med 15 millimeter och en liten vinge pryder bakluckan på halvkombin och en takvinge kombins dito.

Med dessa små trick har luftmotståndet sänkts till 0,263 för halvkombin och 0,275 för kombin.

Dessutom är GreenLine-versionerna utrustade med lättrullade däck i dimension 16 eller 17 tum. 16 är standard.

0,37 liter per mil nöjer sig nya Skoda Superb GreenLine med vid blandad körning. Förbrukningssiffran gäller halvkombiversionen och motsvarar 95 gram koldioxid per kilometer. Några siffror för Superb Combi GreenLine uppges inte i nuläget, men lägg på några centiliter och några gram så är vi nog i närheten.

Det är bra siffror för en bil som är drygt 486 centimeter lång och som är bland det rymligaste du kan köra utan att behöva välja en minibuss. Eftersom Superbs tankvolym är 66 liter så kommer man i Superb GreenLine hela 178 mil – om man kör exakt enligt EU-körcykeln – innan det är dags att tanka igen.

Några priser meddelas inte i dag, däremot att GreenLine-versionerna finns i utrustningsnivåerna Active, Ambition och Style.

0,37 liter per mil i en 4,86 meter lång och väldigt rymlig bil, det klarar inte ens rymliga Mercedes E-klass (2 cm längre) av i sitt snålaste utförande (0,44 liter per mil). Men då får man förvisso hela 170 hästkrafter (136-hästarversionen är törstigare med 0,46 liter per mil).