Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya sportbilar från Alfa Romeo – i framtiden

Sportbilar åter på agendan för Alfa Romeo – när elektrifieringen är avklarad.

Nyligen presenterade Alfa Romeo sin första elektrifierade bil: Tonale, en suv med laddhybridteknik. Men bakom kulisserna skissar man på framtida sportbilsmodeller, en biltyp som saknats i det italienska märkets modellutbud sedan 2020 då modellen 4C lades ned. De nya bilarna ska koppla till tidigare klassiska modeller, säger märkets vd Jean-Philippe Imparato i en intervju med Autocar. 

Alfa Romeo T33 Stradale.Alfa Romeo T33 Stradale.Alfa Romeo T33 Stradale.
Alfa Romeo T33 Stradale. Foto: Alfa Romeo

Tidigare har han pratat sig varm över modellen GTV, som sades komma i en ny version 2018 men som ströks när märket slimmade sitt modellutbud. När sedan Alfa Romeo hamnade koncernen Stellantis ändrades agendan och de fick tio år på sig att få ordning på sin ekonomi. Framtiden stavas, som för alla andra märken, elektrifiering. Men när det är avklarat är sportbilarna åter, menar Jean-Philippe Imparato. Elektrifiering är dock ett område där man inte ligger i framkant.

Det kommer emellertid inte handla om några massproducerade modeller utan på sin höjd sportbilar i limiterade upplagor, säger vd:n. Han nämner Alfa Romeo Spider ”Duetto” och T33 Stradale som inspirationskällor och understryker att modellerna ligger längre fram i tiden även om mer information ska ges senare i år.

För Automotive News har även Jean-Philippe Imparato berättat att Alfa Romeo har BMW som riktmärke. Bilarna ska i framtiden bli dyrare och med exklusiva.