Nya SsangYong Rexton – så ser den ut

Koreanska SsangYong har den senaste tiden ”teasat” oss med skisser och dunkla bilder som föreställer en ny, stor suv. I dag träder modellen fram i ljuset – här är nya Rexton.

Den har utvecklats under projektnamnet Y400 och för första gången visar SsangYong upp nya storsuven med plats för sju åkande tack vare en tredje sätesrad. Samtidigt passar koreanerna på att berätta vad modellen ska heta. Inte helt otippat blir det namnet Rexton den får bära, en modellbeteckning som SsangYong använt på märkets största suvmodell sedan 2001. Denna kommande generation är den fjärde i ordningen.

SsangYong tar i så det står härliga till när de beskriver nya Rexton som avtäcks inför publik på hemmabilsalongen i Seoul den 30 mars. Enligt dem är suven en total revolution vad gäller stil, köregenskaper, säkerhet samt teknik.

Siktet är inställt på att ”konkurrera med traditionella offroad-suvar i D- och E-segmentet” och kunderna SsangYong vill fånga med nya Rexton är ”de som når framgång med passion men även finner nöje genom avkoppling i livet samtidigt”.

Nya Rexton benämns som en premium-suv som är revolutionerande i varje aspekt och med en utformning som är majestätisk och karismatisk. Förebild vid utvecklingen och formgivningen av fjärde generationen Rexton har grekiska templet Parthenon på Akropolis i Aten stått.

Nya SsangYong Rexton har skapats med templet Parthenon på Akropolis i Aten som förebild. Foto: Raquel Seijas. Foto: Raquel Seijas

Säkerheten ska vara hög tack vare en ”fyrramskaross” gjord av avancerat höghållfast stål och nio krockkuddar. Drivningen sker med fördel på alla fyra hjulen, men även bakhjulsdrivna varianter av nya Rexton är aktuella.

Interiören beskrivs som förfinad lyx med en lyxig atmosfär och hög upplevd kvalitet samt med revolutionerande teknik i form av Apple CarPlay och Android Auto, 360-graders kameraövervakning och HD-skärm på 9,2 tum.

Utrymmena för passagerare i andra och tredje sätesraden sägs vara goda, dock utan att några siffror kläms fram i dag. Dessa får vi alltså vänta på till det är dags för själva salongspremiären om några dagar.

Den europeiska försäljningsstarten är planerad till andra halvåret av 2017.