Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru Forester 2,5XTSubaru Forester 2,5XTSubaru Forester 2,5XT
Subaru Forester 2,5XT Foto: Jonas Borglund

Nya Subaru Forester – tre snabba från provkörningen

Kruununmylly. Ja, exakt där befinner sig Jonas Borglund för att provköra nya Subaru Forester. Lyckas den få honom på fall? Vi kollar!

Tjena Jonas! Var ligger Kruununmylly?

– Nordväst om Helsingfors i Finland. Är i skogarna och kör nya Subaru Forester, trevlig bil.

 Berätta mer.

– Först och främst är inredningen ett stort lyft. I förra generationen var det plastigt, så icke här. Mer rymdkänsla också mer längre avstånd till vindrutan när man sitter i förarstolen. Bra runtomsikt tack vare stora glasytor. Tyst.

 – Sitter just nu i 2,5XT-versionen, en bensinare med turbo på 240 hästkrafter. Fin maskin kopplad till en åttastegad CVT-låda. Inte så snål med dropparna men fin på allt annat. Diesel på 147 hästar och instegsbensinare utan turbo på 150 hästar finns också.

 Låter finfint. Har du några prisuppgifter att bjuda på?

– Instegspriset har höjts 5000 kronor så 2,0-litersbensinare går numera loss på 254900 kronor. I april är det Sverigepremiär.

 Hela provkörningen med all fakta om nya Subaru Forester kan du läsa i Teknikens Värld nummer 4/2013 som finns att köpa från och med 31 januari. Du kan så klart läsa provkörningen tidigare än så, men då måste du göra som så många andra, det vill säga ta del av detta fina erbjudande.