Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110411-subaru-impreza
110411-subaru-impreza
110411-subaru-impreza
110411-subaru-impreza

Nya Subaru Impreza – första bilden

Subaru har släppt den första bilden på nästa generation Impreza som premiärvisas i New York senare i april. Nya Imprezan kommer både som sedan och halvkombi och ska bli den snålaste fyrhjulsdrivna bilen i USA.

Subaru Impreza är en modell som har ändrat både form och karaktär under årens lopp, från rallystylad pojkracer till en lite vuxnare och diskretare golfklassare. Nu är det några veckor kvar innan nästa generation Impreza premiärvisas på bilsalongen i New York. Den som inte kan hålla sig till dess kan stilla sin längtan genom att titta på bilden ovan, det är nämligen den första och hittills enda som släppts på nya Impreza.

Bilden visar nya Impreza i fyrdörrarsutförande men precis som fallet är med nuvarande Impreza ska den nya även gå att få med femdörrarskaross. Formerna som syns på profilbilden är en ganska försiktig evolution av de nuvarande Impreza-formerna och de som hoppades på att konceptbilen från Los Angeles-salongen i höstas var en nästan färdig Impreza ser alltså ut att bli besvikna. Senaste Impreza-generationen har fått en del kritik för att vara för försiktig i sin design men det ser inte ut som att Subaru har lyssnat på kritiken.

I det kortfattade pressmeddelande som medföljde bilden säger Subaru inte ett ord om motorstyrka eller fartresurser. Subaru har i stället valt att fokusera på bränsleförbrukningen och anger en preliminär siffra på 0,63 l/mil, vilket ska göra nya Impreza till den snålaste bilen med fyrhjulsdrift på den amerikanska marknaden.  

Läs mer

Test och provkörningar