Nya Subaru Impreza har premiär nu i mars

Subaru valde inte Genèvesalongen utan den stundande bilsalongen i New York för världspremiären av nya Impreza-generationen.

Dagens Subaru Impreza är knappt torr bakom öronen, ändå är det dags för avlösning inom kort. Subaru meddelar i dag att världspremiären av nya generationen Impreza äger rum på bilsalongen i New York som öppnar den 23 mars och håller på till och med den 3 april.

I samband med annonseringen har Subaru skickat ut en så kallad teaserbild som visar upp nya Impreza för första gången. Det vi får se är vänster strålkastare, en bit av framskärmen, huven och fronten. Vi lägger genast märke till att strålkastarna inte blir så futuristiska som hos de båda konceptbilar som visades upp i höstas (en halvkombi och en sedan). I stället påminner strålkastaren om hur Levorgs motsvarighet ser ut, om än en aning mer utdragen och eventuellt lite slankare.

Nya Impreza ser inte ut att bli riktigt lika tuff som konceptbilen från i höstas, men ändå betydligt tuffare än sin företrädare.

Grillen är helt ny och något högre än vad vi är vana vid hos dagens Impreza. Hela fronten känns mer skulpterad än i dag. Helheten andas betydligt mer kaxighet än den fromma nos som fjärde generationen besitter.

Nya Impreza ska byggas på märkets nya globala plattform Subaru Global Plattform, så i framtiden kommer lilla Impreza att dela mycket teknik med kommande Outback-generation.
I övrigt blir det, som vanligt med Subaru, boxermotorer och fyrhjulsdrift. Något annat vore helknasigt. En av nyheterna hos drivlinorna sägs vara cylinderavstängning.

Om ett par veckor vet vi mer. Stay tuned!