Nya Subaru Legacy 2015

Nya Subaru Legacy avslöjad!

Sjätte generationen Subaru Legacy ska ställas ut på bilsalongen i Chicago om några dagar. Men redan har ett antal bilder letat sig ut på nätet för att avslöja hur den ser ut, exteriört som interiört.

I oktober 2009 var det Sverigepremiär för nuvarande Subaru Legacy. Det är följaktligen inte speciellt länge sedan femte generationen lanserades, ändå är sjätte generationen på intåg. Nya Legay ska nämligen visas upp på bilsalongen i Chicago som bara är några dagar fram i tiden. Men vi slipper vänta så länge eftersom åtta bilder, som du ser nedan, har hittat sin väg ut på världens vida webb.

Bilen vi ser här är USA-versionen, så vi reserverar oss för eventuella smådetaljer som kan och bör vara annorlunda när modellen kommer till Europa.

 Det vi ser är en något slankare Legacy, åtminstone sett till taklinjen som känns mer utdragen än i dag. Det är inte mycket som känns igen från snygga Legacy Concept som Subaru visade upp i höstas. Det skulle i så fall vara vecken på huven samt grillen, men den har ändå minskat en storlek till produktionsversionen. Strålkastarna är större än på nyligen presenterade WRX, men håller ungefär samma grundform. Ytterbackspeglarna är fästa på dörrplåten i stället för längst fram på de främre sidorutorna. På tal om främre sidorutor, dessa har delats upp i två sektioner med en stor glasyta samt en mindre kilformad framför. Samma tilltag som på bland annat nya Impreza och nya Forester.

 Vrider vi på bilen möts vi av en, jämfört med i dag, betydligt slankare bakända. Bakljusen är helt nya och luckan har fått en liten ”vinge”. Tanklocket på höger bakskärm har dessutom blivit runt.

Kikar vi in i bilen möts vi av en helt ny interiör som känns mer modern än i dagens Legacy. Man kan skönja att vissa drag har behållits men det är ändå nytt, inte minst mittkonsolen som känns mer lättanvänd än dagens, mycket tack vare en stor tryckkänslig skärm. Den lilla displayen uppe på instrumentbrädans mitt är i nya Legacy ett minne blott. Instrumenteringen framför föraren är ny med djupare rundlar, nya typsnitt och modernare grafik.

Maskinellt kan vi i Europa vänta oss tvålitersmaskiner på både bensin- och dieselsidan. XT-turbomotorn från Forester lär också hitta ned i Legacy. Alla boxermotorer förstås, alla kopplade så att drivningen sker på alla fyra hjul som standard. Manuella lådor och Lineartronic-automatlådor kommer att finnas på nya Legacy-menyn.