Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru Outback 2015
Subaru Outback 2015
Subaru Outback 2015
Subaru Outback 2015 Foto: 2601

Nya Subaru Outback officiell – fakta, film och bilder

Bilsalongen i New York är i full gång och nu har Subaru visat upp nya stryktåliga Outback. Bättre innerutrymmen och mer säkerhetsteknik är några av nyheterna.

För någon månad sedan presenterades nya Legacy Sedan på bilsalongen i Chicago och nu är det dags för skogsmulle-versionen Outback att möta rampljuset. Modellen som nu är presenterad är visserligen avsedd för den amerikanska marknaden men utseendemässigt bör den inte skilja sig mycket från den modell som kommer till Europa.

Outback är inte helt oväntat mycket lik Legacy med den kantiga grillen som flankeras av bakåtsvepande strålkastare. Uttrycket är aningen allvarligare än föregående modell som ser ut som om den ler. Det som skiljer Outback från vanliga Legacy är som tidigare den högre markfrigången (221 millimeter), plastdetaljer kring hjulhus och stötfångare för ett stryktåligare intryck och standardmonterat takräcke.

Eftersom den Outback som presenterats är avsedd för den amerikanska marknaden skiljer sig motoralternativen något från vad vi kommer få se på den europeiska marknaden. Aktuella för USA är dock en 2,5-liters fyrcylindrig boxermotor på 175 hästkrafter och 236 newtonmeter samt en 3,6-liters boxersexa på 256 hästkrafter och 335 newtonmeter. Båda motorerna är hopkopplade med Subarus CVT-Iåda Lineartronic varav den som paras ihop med sexan är kraftigare för att klara det högre virdmomentet. Sverige lanseras den troligen med bland annat den turboladdade boxerfyran 2,0XT på 240 hästkrafter som sedan tidigare även sitter i Subaru Forester.

I kupén har Outback växt till sig en aning och ska nu vara rymligare i bredd vilket underlättar för bredaxlade personer och bagageutrymmet ska lasta några liter mer än tidigare. Vindrutan är framflyttad och mer upprätt och sidobackspeglarna är monterade på dörrsidan i stället för i sidorutans framkant, detta för att förbättra sikten för föraren. Inredningen har städats upp och snyggats till och ska nu ge ett aningen exklusivare och ombonat intryck, mittkonsolen har en pekskärm på 6,2 tum och mellan de nydesignade mätartavlorna sitter en mindre färgskärm som visar det nödvändigaste för föraren.

Outback här även en del nya säkerhetstillbehör som döda vinkeln-varnare, backvarnare som varnar för korsande trafik, autobroms, vinkelvarnare samt adaptiv farthållare.

 Nya Subaru Outback börjar säljas till sommaren i USA och i dagsläget är det oklart när den anländer till Sverige.

https://youtu.be/SHYhZPmLybU?width=575&height=353https://youtu.be/yS84M8kiEbw?width=575&height=353