Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Subaru WRX avslöjad!

Den som väntar på något gott behöver aldrig vänta för länge, en ny bilmodell avslöjas nästan alltid i förväg. Det gäller även nya Subaru WRX som vi nu kan kika på i sin helhet.

Tidigare i år, närmare bestämt på bilsalongen i New York, visade Subaru upp en härligt blå konceptbil som förevisade nya generationen WRX. En fyrdörrars sportsedan med linjer som påminde om en coupébil.

 Nu är det skarpt läge och nya WRX är på ingång för presentation på bilsalongen i Los Angeles. Så sent som för ett par dagar sedan skickade Subaru ut en bild som visade fronten på WRX, allt för att reta våra smaklökar så här dagarna innan.

Sitter du på nålar och inväntar nya sport-Subarun kan du här och nu slappna av. Tack vare ett japanskt BRZ-forum har de första bilderna på nya WRX läckt ut.

 Vad vi ser på dessa är en bil som skiljer sig ganska kraftigt från den slanka konceptbilen tidigare i år. Flera detaljer stämmer överens med det är inte samma finlir och coupéstuket är som bortblåst. I stället är det mer grovhugget och känns mer Impreza med rejäla skärmbreddare, som det ju ska vara på en WRX-version. Scoopet på huvet är så klart på plats, något annat vore otänkbart.

 Tyvärr har det inte kommit några tekniska detaljer tillsammans med bildläckan, så vi får snällt vänta på att Subaru serverar oss dessa.

Bilderna ser med stor sannolikhet ut att vara äkta vara, men som alltid ska man reservera sig mot att det kan vara någon som vill spela en ett spratt. Om knappt en vecka har vi svaret.