Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Subaru WRX STI 2015
Nya Subaru WRX STI 2015
Nya Subaru WRX STI 2015
Nya Subaru WRX STI 2015

Nya Subaru WRX STI avslöjad!

Nu har någon sett till att förta den glädje som Subaru har sett fram emot i samband med världspremiären av nya WRX STI på Detroitsalongen nästa vecka. Så här ser den ut.

Mycket vill ha mer. Nya Subaru WRX visades i höstas men nu kommer storebror WRX STI som ska få skynket undandraget på bilsalongen i Detroit om bara några få dagar. Men redan i dag får vi reda på hur nya Subaru WRX STI med mycket rally i generna ser ut. Åtta bilder har läckt ut på nätet och du kan se dem här nedan.

Självklart är bilen lackerad i den klassiska blå rallyfärgen som Subaru haft på sin lagerhylla i många år. Karosskulören får extra lyster tack vare de lika klassiska guldfärgade fälgarna.

 WRX STI ser väldigt snarlik ut sin motorsvagare lillebror WRX. Både i fronten, rumpan och längs sidorna. Det som skiljer, utöver ovan nämnda färg och fälg, är så klart den gigantiska bakvingen och ett litet STI-emblem som förtydligar bilens innehåll – om nu vingen inte är tydlig nog.

Nya Subaru WRX har en turboladdad boxerfyra på 2,0 liter som ger 272 hästkrafter och 350 newtonmeter. Nya WRX STI får även den en turboladdad boxerfyra, men med 305 hästkrafter och 393 newtonmeter om man får tro de obekräftade uppgifterna som cirkulerar på nätet.

 Fyrhjulsdrift blir det också förstås, sannolikt med 45/55-drivning med bakhjulen som dominerande i normalläget.

Om några dagar har vi alla fakta till dig, så stay tuned!