Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Subaru XV och Impreza är Japans krocksäkraste bilar någonsin

Subaru har som mål att bygga världens krocksäkraste bilar. Kanske de är på väg att nå målet redan nu med tanke på att nya XV och Impreza kammade hem högsta betyget någonsin i japanska JNCAP.

I hemlandet Japan har Subaru nyligen lanserat nya generationer av XV och Impreza, båda baserade på märkets nya plattform Subaru Global Plattform. Sistnämnda har redan kunnat sticka in en fjäder i hatten genom att bli utsedd till årets bil i Japan och nu är det dags för ännu en fjäder i hatten som även XV får ta del av. Nya XV och Impreza har nämligen krocktestats av japanska JNCAP, motsvarigheten till europeiska Euro NCAP, där de båda imponerade stort. Så pass stort att det delades ut poäng och betyg som aldrig förr i JNCAP. 199,7 poäng är högre än någon annan bilmodell i Japan tidigare fått.

Den höga poängutdelningen innebär att nya XV och nya Impreza tilldelades utmärkelsen ”2016-2017 Grand Prix Award”. Dessutom tilldelades de den nya utmärkelsen ”Special Award” som belöning för omfattande och innovativa säkerhetssystem som ingår i det så kallade EyeSight

-säkerhetspaketet.Nya Subaru XV hade världspremiär på bilsalongen i Genève i mars och lanseras i Europa under november månad. Nya Impreza är inte riktigt lika snabb i vändningarna utan kommer hit under 2018.

https://youtu.be/877CGCoYenw