Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Markerad front med runda strålkastare.
Markerad front med runda strålkastare.
Markerad front med runda strålkastare.
Markerad front med runda strålkastare.

Nya Suzuki Jimny avslöjad på bild

Suzukis lilla fyrhjulsdrivna vagn tuffar till sig med kantiga former och häftigare färger.

Nya Suzuki Jimny ska visas upp först under balsalongen i Tokyo i år som slår upp dörrarna den 27 oktober men nu har bilder läckt ut under en intern produktgenomgång.

Det vi ser på bilderna är en betydligt kantigare och tuffare bil dagens Jimny som debuterade 1998. Faktum är att den med sina raka karosslinjer och runda strålkastare har mer gemensamt med föregångaren från 1981 som i Sverige såldes under namnet Samurai men tankarna går även till såväl Mercedes Geländewagen som Jeep Renegade.

Den råa stilen går igen invändigt.

Den rejäla stilen finner vi även inne i bilen med enkla former och reglage samt en högt placerad och väldigt fyrkantig skärm.

Bilderna visar även att nya Jimny kommer att kunna skräddarsys där karossdelarna kan fås i olika färger. Retrokänslan förstärks av att reservhjulet är monterat på den sidohängda bakdörren och bakljusens placering nere i stötfångaren.

Gamla Jimny gjorde bort sig i älgtestet - men inte i terrängen.

Vår spionfotograf har även fångat Jimny ”på riktigt” (se galleriet nedan) och det mesta pekar på att bilen kommer att baseras på den flexibla plattformen Heartect och ha samma motorflora som dagens övriga Suzukimodeller. Liksom tidigare lär Jimny bara säljas med fyrhjulsdrift.

Vi får hoppas att kommande Jimny har bättre vägegenskaper än föregångaren. Under vårt test i nummer 13/1999 åkte den upp på ytterhjulen vid 60 km/h i älgtestet.