Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100608-suzuki swift 2011
100608-suzuki swift 2011
100608-suzuki swift 2011
100608-suzuki swift 2011

Nya Suzuki Swift avslöjad

Den har synts till uppe i de norrländska vinterlandskapen. Den har synts till på Nürburgring. Nu har den även synts till – omaskerad – på ett lastbilsflak i Ungern. Här är en första glimt av nya Suzuki Swift.

Lilla ärtiga Suzuki Swift är nu inne på sin femte generation och har så varit sedan 2004. Dock är det dags för en avlösare i form av sjätte generationen. Nya Swift har under en längre tid synts till i olika testsammanhang, både uppe i de norrländska skogarna och på Nordslingans asfalt. Men bilen har varit kraftigt maskerad och vi har egentligen inte sett mer än de nya gigantiska strålkastarna. Först nu får vi se lite mer skinn då en ungrare med ögonen på skaft plåtade en biltransport en bit utanför Budapest. På flaket stod ett antal av nya Suzuki Swift med rumpan bar. Grunddragen är desamma som på dagens modell men betydligt mer svullna. Bakljusen har vuxit och blivit lite rundare i profil. Bakens helhet påminner mycket om förra generationen Renault Megane.

Vilken teknik som döljer sig under skalet på nya Swift, som ska byggas i just Ungern, lär vi få reda på alldeles snart då ungersk media rapporterar att bilen ska presenteras om två dagar.

Test och provkörningar

Externa länk

Fler bilder på nya Suzuki Swift