Nya Suzuki Swift Sport kommer till Sverige i sommar

En rar liten – och busig – ärta kommer till Sverige i juli. Nya Suzuki Swift Sport kostar från 199 900 kronor.

I mitten av september i fjol presenterade Suzuki tredje generationen Swift Sport, modellversionen som sätter fart på vanliga Swift. I dag meddelar Suzuki i Sverige att vårt avlånga land får ta del av nya Swift Sport i juli då de första exemplaren beräknas rulla ut till svenska kunder. Priset börjar på 199 900 kronor och då ingår som standard bland annat Dual Sensor Brake Support-autobromsfunktionen som använder både kamera- och lasersensorteknik, adaptiv farthållare som bibehåller avståndet till framförvarande fordon, filbytesvarnare, trötthetsvarnare, helljusassistent och stora SLDA-infotainmentsystemet som är kompatibelt med MirrorLink, Android Auto och Apple CarPlay.

Jämfört med vanliga Swift har Swift Sport en aggressivare front med större grill, svarta A- och B-stolpar, sidokjolar, dubbla ändrör, 17-tums aluminiumfälgar, sportstolar, flatbottnad ratt och aluminiumpedaler.

Under huven sitter en turbomaskin på 1,4 liter, 140 hästkrafter och 230 newtonmeter. Den är kopplad till en sexväxlad manuell låda som ska vara mer snabbhanterad än någonsin tidigare i en Swift Sport. 0-100 km/h på 6,2 sekunder och toppfart på 204 km/h är siffror som ännu inte bekräftats av Suzuki men kan mycket väl stämma i och med väldigt låg vikt.