Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Toyota Auris 2013Nya Toyota Auris 2013Nya Toyota Auris 2013
Nya Toyota Auris 2013

Nya Toyota Auris avslöjad!

De första bilderna på nästa generation Toyota Auris har hittat sin väg ut på webben. På bilderna får vi se nya utseendet, nya interiören med ny placering för växelspaken samt att modellen är rymligare än föregångaren.

Toyota Auris kom till Sverige för drygt fem år sedan. Här ersatte den långköraren Corolla som fortfarande säljs på marknader utanför det svenska rikets gränser.

 I juli är det sagt att nya generationen Auris ska visas upp för världen för första gången men redan nu kan vi ta del av bilder som visar vad vi har att vänta oss. Bilderna har läckt ut via den brasilianska motorsajten noticiasautomotivas.com.br som på något vis kommit över någon form av japansk återförsäljarbroschyr eller liknande.

 På bilderna som kommer från broschyren ser vi den helt nya karossen med front som känns som ett mellanting mellan Prius och nya Yaris. Bak på bilen ser vi tydliga influenser från koncernsyskonen Lexus CT 200h men samtidigt andas det även en liten, liten smula Alfa Romeo Giulietta.

 Interiört är det också helt nytt med fler raka linjer och skarpa kanter än i dagens generation. Mer strikt helt enkelt. Växelspaken har en konventionell placering i stället för som i dag där den uppdragna mittkonsolen får spaken att hamna högt upp.

 På bilderna ser vi också att benutrymmet bak har ökat med två centimeter jämfört med dagens Auris och att bagageutrymmet har vuxit i längsled med fem centimeter. Totalt ska Auris ha vuxit med tre centimeter på längden, bibehållit sin bredd men kapats med 5,5 centimeter på höjden.

 Under huven räknar vi med att motorerna från i dag hänger med i stort sett oförändrade. Från 1,33-litersmaskinen via D-CAT-dieselmotorerna till en eventuell fortsättning på hybridversionen.

Stor världspremiär för nya Auris kan vi förvänta oss i mars 2013, alltså på Genèvesalongen. I Paris i höst är det sagt att en konceptbil ska visas upp. Den visning som enligt uppgifter ska äga rum i juli lär således vara just konceptbilen. 

 Vad ger du nya Auris för betyg? Snyggare än gamla Auris eller inte?