Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081002-nya-toyota-avensis
081002-nya-toyota-avensis
081002-nya-toyota-avensis
081002-nya-toyota-avensis

Nya Toyota Avensis avtäckt i Paris

Toyota har finslipat och förbättrat sin storsäljare och presenterade tidigare i dag nya generationens Avensis. Förutom ett nytt yttre handlar det också om starkare och snålare motorer som ska hjälpa företaget att nå snittet 140 g/km till nästa år.

Nya Toyota Avensis har vuxit en aning, fem centimeter för att vara mer exakt. Sedanmodellen mäter numera 4,7 meter från för till akter medan kombimodellen mäter 4,77 meter. Hjulbasen på 2,7 meter är densamma som tidigare, precis som höjden – 1,48 meter. Bilens bredd har däremot ökat med fem centimeter till 1,81 meter totalt.

Tillsammans med de nya måtten ska den nya interiören inte bara ge mer känsla av rymd utan också ge mer utrymme. Väljer man dessutom till panoramaglastak till sin Avensis stiger känslan av rymd.

Instrumentbrädan, som går att få i svart eller grå/beige, är ny och ska ge mer premiumkänsla till bilen. Sätena är nya och ska bjuda på mer komfort än tidigare samt att de är utrustade med Toyotas nya aktiva nackskydd.

När nya Avensis lanseras är det aktuellt med sex olika motorer. Alla har genomgått förändringar för längre koldioxidutsläpp. Valvematic på bensinmotorerna sänker dessa siffror med upp till 26 procent. Alternativen är 1,6-litersmotor med 132 hästkrafter, 1,8 med 147 hästkrafter samt 2,0 med 152 hästkrafter.

Dieselmotorerna släpper ut upp till tio procent mindre koldioxid och finns från 126 till 177 hästkrafter.

Alla motorer är utrustade med sexväxlade manuella lådor som standard. Största dieselmotorn kan fås med en nyutvecklas sexstegad automatlåda och de båda största bensinmotorerna kan fås med nya Multidrive S.

Under början av 2009 lanseras nya Avensis. Prisuppgifter finns inte i dagsläget.

Mer information om nya Toyota Avensis kommer senare.