Nya Toyota Aygo avslöjad – en riktig kryssningsmissil

För nästan två veckor sedan gav Toyota oss en smygtitt på kommande generation två av deras minibil Aygo. Nu läcker de första bilderna ut.

Vi har redan sett de två franska bidragen till minibilstrion, Peugeot 108 och Citroën C1 blev officiella för några veckor sedan. Men nu, dagen innan nya Aygo visas i Genève, läcker några bilder ut.

Grunden är densamma som sina franska kusiner vilket innebär en längd på 347 centimeter och en vikt på cirka 840 kilo. Nya Aygo kommer troligtvis liksom sina kusiner att erbjudas med antingen tre eller fem dörrar samt ett soltak som hos Peugeot och Citroën heter Top respektive Airscape.

Motorerna kommer även dem att delas med de franska motsvarigheterna, alltså trecylindriga motorer på 1,0 och 1,2 liter som kopplas till en femväxlad manuell låda som skickar kraften till framhjulen. Det som skiljer de tre minibilarna åt är i stort sett utseendet fram och bak. Aygo har yxigare utformning på både bakre och främre stötfångare med bakljus som sträcker sig längs bakluckan upp mot taket, och om du inte lagt märke till det redan även fått ett stort kryss i fronten som förstärker den lite yxiga designen.

Officiella uppgifter och bilder kommer att presenteras efter Aygo har visats på bilsalongen i Genève som öppnar i morgon.