Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
PeO Kjellström kan kryssa av ännu en bil på sin lista.PeO Kjellström kan kryssa av ännu en bil på sin lista.PeO Kjellström kan kryssa av ännu en bil på sin lista.
PeO Kjellström kan kryssa av ännu en bil på sin lista.

Nya Toyota Aygo – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström befinner sig i Rotterdam för att bekanta sig med nya Toyota Aygo. Vi kollar läget.

Hallå Peo! Hur är det i Rotterdam?

– Blåsigt och inte så varmt. Men staden kokar i alla fall, det pågår visst något fotbollsspel där Holland är involverade.

Ja just det, VM i fotboll kallas det. Men nya Aygo då?

– Jaha, var det så!? I alla fall, nya Toyota Aygo är inte likt något annat. Spännande och kaxig design. Alla kommer inte att gilla det, men några kommer att älska den. Under karossen är det i grunden samma grejer som förr, men allt är grundligt omarbetat. Vi kan säga att det är en helt ny bil. Motorn, fortfarande enliters trepip, ger nu 69 hästar och ska bara dra 0,41 liter per mil vid blandad körning. Men vi använde över 0,50 på vägen mellan Amsterdam och Rotterdam.

Aha, när kommer den till Sverige?

– Det var tänkt i höst men då introduceras en ny Yaris, så Toyota Sverige väntar till efter årsskiftet. Priset höjs till 121 900 kronor för femdörrarsversionen, det är den som säljer. Det är en höjning på 3 000 kronor, inte så mycket att snacka om tycker jag. Man kan för övrigt få backkamera i bilen, första gången i A-segmentet.

Hela provkörningen av Toyotas nya, uppseendeväckande Aygo kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte!

Kan du inte bärga dig till dess? Läs då allt om nya Aygo här och komplettera med det stora bildgalleriet nedan.