Nya Toyota Camry
Nya Toyota Camry

Nya Toyota Camry läckt i Ukraina

Toyotas stora sedan Camry är faktiskt snart inne på sin sjunde generation. Nu har de första bilderna hittat ut på internet från ett tämligen oväntat håll – Toyotas officiella generalagent i Ukraina!

En av många bilmodeller som vi på senare tid inte fått ta del av i Sverige är Toyotas stora sedan Camry. Sedan man lade ner kombiversionen (vid generation tre) kom modellen att bli svårsåld i vårt land, och sedan generation fem har den inte alls sålts här. På många andra marknader runt om i världen är dock Camry en storsäljare, framför allt i Nordamerika och delar av Asien.

De amerikanska marknaderna har dock, som det verkar, nu fått en helt egen Camry. Dessa bilder visar nämligen den europeiska versionen och har presenterats av Toyotas officiella generalagent i Ukraina. Den nordamerikanska versionen, som har presenterats sedan tidigare är markant annorlunda. Om presentationen var tänkt att ske nu vet vi inte, men det är fortfarande bara ukrainska Toyota som gått ut med ett officiellt pressmeddelande för denna modell. Och att modellen skulle återvända till Sverige är i alla fall högst tveksamt, marknaden för stora sedaner är ju, som sagt, begränsad här.

Under skalet sägs dels en nyutvecklad fyrcylindrig rak bensinare på 2,5 liter och dels en 3,5-liters bensin-V6, hamna. Pressreleasen talar också om att man jobbat mycket med ljudisolering och klimatanläggningen i bilen, som också ska rena och återfukta luften i kupén. Även ett prkskärmssystem, kallat Toyota Touch blir standard på nya Camry, i alla fall i Ukraina. Dessutom finns självklart ett gäng olika elektroniska system för backkamera, parkeringshjälp, adaptiva strålkastare med mera.

Grundpriset anges till 33 050 amerikanska dollar (trots att det är i Ukraina). Det motsvarar i dagens läge en bit över 200 000 kronor, vilket kanske inte så farligt dyrt ändå för en så stor bil?