Nya Toyota Corolla officiell – bilder och fakta

Du kanske har glömt det, men Toyota Corolla lever ännu som modellnamn. Nu har det dessutom kommit en helt ny generation, den elfte i ordningen. Här är alla bilder och fakta!

Om du trodde att Toyota Corolla var ett namn som förpassats till historieböckerna trodde du fel, namnet lever än, i högsta grad. Även om halvkombi- och kombiversionen nuförtiden har namnet Auris så har sedanversionen hela tiden behållit namnet Corolla.

Och nu är det alltså dags för en ny version, den elfte generationens Corolla, och gentemot föregångaren ska innerutrymmena ha förbättrats avsevärt. Detta tack vare att axelavståndet ökat med hela tio centimeter, till 270 cm, som särskilt kommit baksätet till gagn. Bilen är också åtta centimeter längre, en aning bredare, men något lägre än föregångaren. Detta ger ytterdimensioner på 462x178x147 centimeter. Bagageutrymmet har också ökat, till hela 452 VDA-liter.

På den europeiska marknaden kommer en diesel och fyra bensinare att erbjudas. Dieseln, 1,4 D-4D ger 90 hästar och 205 Nm. Den drar 0,38 l/mil och släpper ut låga 99 gram koldioxid per kilometer.

Bensinmotorerna är på 1,33, 1,6 och 1,8 liter, där två av motorerna är på 1,6 liter. Hästkraftsantalen är 99, 122, 132 och 140, och vridmomenten 128, 154, 160 respektive 173 newtonmeter.

Sexväxlad manuell låda eller automatlåda erbjuds, liksom tre utrustningsnivåer: Live, Active och Lounge. Beroende på version ingår Start/stoppteknik, nyckellöst system, parkeringsassistans samt infotainmentsystemet Toyota Touch 2.