Nya Toyota Hilux närmar sig

Dagens Toyota Hilux är nästan tio år gammal och med tanke på att nya Tacoma har premiär på bilsalongen i Detroit nästa månad misstänker vi starkt att en ny generation Hilux inom kort står redo för premiär.

I april nästa år är det exakt tio år sedan Toyota Hilux generation sju hade säljpremiär. Det är med andra ord i allra högsta grad dags för avlösning – och det är på gång.

Ett tecken på det är att en ny generation Toyota Tacoma ska ha världspremiär på Detroitsalongen om lite mer än en månad. Tacoma är Toyotas populära pickup för USA och Kanada medan Hilux är motsvarigheten för övriga delar av världen.

När dagens generationer av de båda modellerna hade premiär för ett årtionde sedan var Tacoma först ut med Hilux kort därefter. Sannolikt ser Toyotas schema någorlunda likadant ut denna gång, speciellt då de båda modellerna sägs vara ännu mer besläktade med varandra än tidigare.

Av nya Hilux kan vi förvänta oss nytt utseende som delvis följer Toyotas nya designmall. Proportionerna kommer att vara desamma som i dag. Interiört bjuds vi på helt nytt och mer personbilslikt. Kanske även Hilux kommer att tilltala privatpersoner i högre utsträckning än i dag, precis som Tacoma gör på andra sidan Atlanten.

Enkel- och dubbelhytt kommer att finnas kvar för att tilltala en bredare massa.

Vi kan inte lova, men vi tror inte att nya Hilux har premiär vid sidan om Tacoma i Detroit. Sannolikt visar Hilux upp sig senare under året, kanske på någon salong som har större inriktning på kommersiella fordon.

Bilderna nedan visar nya Hilux under test i södra Europa tidigare i höstas.