Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Toyota Prius avslöjad!?

Vi vet om att en ny Prius-generation är på ingång, och nu vet vi också hur den kommer att se ut om dessa läckta bilder stämmer överens med verkligheten.

Via ett taiwanesiskt form har det dykt upp bilder på vad som sägs vara nya Toyota Prius. Dagens generation, den tredje i ordningen, kom redan 2009 och en generationsväxling är helt på sin plats.

Från början var det sagt att nya Prius skulle introduceras under våren 2015, men på grund av problem med designen, Toyota-cheferna var inte nöjda med hur den utformats, har den försenats. Enligt det taiwanesiska forumet är världspremiären förlagd till bilsalongen i Tokyo i november.

Bilderna vi ser här sägs alltså visa upp nya Prius som vi också ser blir något större än dagens generation. Sju centimeter extra på längden, dock med bibehållet axelavstånd, 2,5 centimeter bredare och samma höjd som tidigare. Enligt foruminformationen kommer nya Prius, trots att den växer, att bjuda på åtta procent lägre förbrukning på grund av diverse förändringar i drivlinan. Bland annat ska effekten ligga någonstans mellan 145 och 150 hästkrafter i stället för på 136 som i dag. Räckvidden vid körning på enbart el ska också ha förbättrats, om än inte med mycket.

Här ser vi nya Prius i ett annat utförande. Exakt vad detta utseende illustrerar för modellversion kan vi inte utläsa på det taiwanesiska forumet.Här ser vi nya Prius i ett annat utförande. Exakt vad detta utseende illustrerar för modellversion kan vi inte utläsa på det taiwanesiska forumet.Här ser vi nya Prius i ett annat utförande. Exakt vad detta utseende illustrerar för modellversion kan vi inte utläsa på det taiwanesiska forumet.
Här ser vi nya Prius i ett annat utförande. Exakt vad detta utseende illustrerar för modellversion kan vi inte utläsa på det taiwanesiska forumet.