Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Toyota Prius med aggressivt bodykit

Toyota Prius generation fyra har ännu inte nått de svenska bilhallarna, däremot har den redan fått ett aggressivt bodykit från japanska stylingfirman Wald International.

Du kanske går och funderar på att införskaffa ett styck exemplar av nya Toyota Prius (vi kör den i Teknikens Värld nummer 7/2016 som kommer om två veckor) som snart har säljpremiär och som når de första svenska kunderna om en dryg månad?

Då kanske du ska hejda dig lite innan du lägger en beställning, om du är ute efter en Prius som inte ser ut som alla andra Prius-exemplar som kommer att rulla på svenska vägar framöver.

Japanska stylingfirman Wald International, som är experter på Toyota och Lexus, presenterar nämligen ett bodykit till nya Prius. Det är det vi ser på bilderna här.

Förutom att bilen är rejält sänkt och försedd med tioekrade fälgar, med tunna lakritsremmar runt om som till stora delar döljs av skärmkanterna, så har fronten omarbetats ordentligt. Frontspoilern är ny med splitter, winglets och fejkade luftintag. Den normalt nedlackade ribban i ”grillen” har blivit svart och ”noskonen” har breddats för att dela av strålkastarna i två sektioner.

Baktill har den japanska stylingfirman tryckt dit en sportig diffusor som på varje flank omgärdar dubbla ändrör, alltså fyra totalt. Om alla fyra verkligen används återstår att se.

Bakljusen ser ut att ha tejpats över till viss del då den nedre biten inte ser ut som på standardbilen. Det ger i så fall en annan ljussignatur i mörker.

Sist men inte minst har nya Prius kryddats med ett kjolpaket, lite dekalränder och något som ska se ut som luftintag på C-stolparna.

Under huven har Wald International inte tryckt ned en ettrig turbomaskin som lirar ihop med Prius elmotor. Wald International brukar normalt inte pilla på Toyotas hybriddrivlinor, och gör det inte heller denna gång. 122 hästkrafter är det som gäller, samma som i standardversionen av nya Prius.