Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Toyota Prius presenteras 8 september

Äntligen är det dags – en helt ny generation Toyota Prius är på väg att göra entré. Den 8 september är det sagt.

En talesperson för Toyota, Ryo Sakai, har för nyhetsbyrån Bloombergs bekräftat att nya Toyota Prius, fjärde generationen, ska visas upp för media för första gången den 8 september. Med andra ord är det bara tre veckor kvar till dess att vi får se de nya formerna.

Vad Ryo Sakai däremot inte berättade var när Toyota har för avsikt att marknadslansera den. Men någon gång under 2016 lär det bli.

Hur nya Toyota Prius kommer att se ut vet vi ännu inte, eller vet vi det? Bilden ovan är en av de bilder som läckte ut i Taiwan för en dryg månad sedan och faktum är att det vi hittills har sett i av nya Prius i maskerat utförande på spionbilder stämmer väldigt bra överens med bilen på bilden ovan.

Nya Prius, som har blivit försenad då Toyotas ledning inte var nöjda med designen från början, sägs bli sju centimeter längre och 2,5 centimeter bredare än föregångaren, men med bibehållet axelavstånd.

Drivlinan kommer att vara av samma utförande som i dagens Prius men med lite extra effekt och med snålare gångkultur. Räckvidden vid körning på enbart el ska också ha förbättras en aning.

Den 8 september vet vi mer. Stay tuned!