Nya Toyota RAV4 2013

Nya Toyota RAV4 avslöjad – första bilderna

Nya generationen Toyota RAV4 ska inte visas officiellt förrän i morgon. Men redan i dag kan vi visa er de första bilderna på bilen som visar upp ett yttre som går i samma stil som nya Auris.

Förrförra veckan skickade Toyota ut en film med oerhört snabba klipp som visade detaljer på nya RAV4. Filmen skulle fungera som en liten aptitretare inför den stundande världspremiären som äger rum i morgon på bilsalongen i Los Angeles. Tyvärr för Toyota blir avtäckningen inte en lika stor överraskning som de tänkt sig eftersom det både i dag och i går läckt ut bilder som visar nya RAV4 i stort från alla vinklar samt även interiört.

 Utseendemässigt anammar RAV4 Toyotas nya formspråk som vi sett på flertalet modeller den senaste tiden, inte minst nya Auris som hade premiär på Parissalongen i höstas. Den V-formade grillen vars linjer övergår i strålkastarna, stötfångaren som är utformad som en likbent parallelltrapets samt dimljusens placering långt ut mot hörnen skapar ett tydligt släktband mellan modellerna. Även uppdaterade Verso har motsvarande utseende om än lite mjukare utfört. Gemensamt för de alla är att helylleutseendet har bytts ut mot ett lite aggressivare och tuffare stuk.

 Interiört har instrumentbrädan fått helt ny, betydligt rakare utformning. Mittkonsolen, som fortfarande är belamrad med metallinspirerad plast, har fått sina knappar, vred och luftutsläpp samlade över en mindre yta än i dag. Dörrsidorna har ny layout med mer kraftfulla dörrhandtag och rakare linjer.

 Tittar man på bilden över hela kupéutrymmet (se bildgalleriet nedan) ser bagageutrymmet väldigt rymligt ut. Förmodligen ryms det mer än de 586 liter som ryms i dagens RAV4 eftersom nya generationen troligtvis får några extra centimeter på längden (RAV4 i dag mäter 436,5 centimeter).

 Vilka motorer som är aktuella till nya RAV4 kan vi bara spekulera i. Antagligen blir det dagens maskiner i förbättrade utföranden vilket i så fall betyder en tvåliters bensinare och en 2,2-liters diesel.

 I morgon kväll borde vi ha all möjlig information om nya RAV4, inklusive fler och bättre bilder.

Till Sverige kommer nya RAV4 någon gång nästa år.