Nya Toyota RAV4 2013

Nya Toyota RAV4 visar upp sig för första gången

Senare denna månad ska en ny generation, den fjärde, RAV4 ha världspremiär i Los Angeles. Toyota vill nu höja tempen inför avtäckningen och bjuder på första titten i form av en film.

Klockan 09.00 lokal tid den 28 november är det världspremiär i Los Angeles för nya generationen Toyota RAV4. Platsen för avtäckningen är bilsalongen i den kaliforniska staden.

 Toyota har än så länge inte bjudit oss på någon diger information utan i stället har de skickat ut en 40 sekunder lång film där vi får se snabba glimtar av bilen. Som tur är har vi pausat filmen vid de bästa bildrutorna och kan bjuda på bra bilder där man i lugn och ro kan ta del av detaljer och till viss del helheten.

 I filmen berättar Toyota att man med nya generationen RAV4 ”skriver om stilreglerna”, att man ”förkroppsligar elegans och styrka” och att den bär ”en dynamik som anpassar sig till den takt livet förändras”. Hur det blir med det återstår att se efter avtäckning och diverse framtida provkörningar och test.

 Som vi kan se känns fronten en hel del Toyota Camry av senaste generation. Bakdelen andas stora delar nya Auris. Storleksmässigt växer förmodligen RAV4 några centimeter från dagens 436,5 centimeter.

 Plattformen som nya RAV4 grundas på väntas vara densamma som underbygger RAV4 i dag, men i förfinat utförande. Motorerna blir sannolikt desamma som till dagens RAV4, om än förbättrade. Det skulle i så fall innebära en bensinare på två liter och en diesel på 2,2 liter. Manuella och automatiska växellådor samt framhjulsdrift alternativt fyrhjulsdrift finns bland valmöjligheterna.

 När nya RAV4 kommer till Europa låter vi än så länge vara osagt, men någon gång nästa år.

 Den generation som säljs hos Toyota-handlarna i dag har hela sju år på nacken och är alltså den tredje generationen i ordningen. Den föregicks av generation två som fanns från år 2000 och fem år framöver. Första generation såg dagens ljus 1994 och avlöstes alltså när generation två kom.

https://youtu.be/rc2K0IujB0Q?width=575&height=353