Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Toyota Supra avslöjad i all sin prakt

Toyota i Mexiko kommer, om de inte redan har fått det, att få det hett om öronen. De råkade nämligen publicerade en film med nya Supra på Twitter.

Toyota Supra MkV är en illa dold hemlighet, trots av världspremiären äger rum först nästa vecka i samband med bilsalongen i Detroit. Vi känner ännu inte till de tekniska specifikationerna, men hur den ser ut till stora delar är en del av vår vetskap sedan en månad tillbaka. Nu får vi se japanernas nya sportbil i ännu tydligare utförande, sedd ur alla möjliga vinklar och vrår. Toyota Mexiko råkade nämligen publicera en film på sitt Twitter-konto där vi först får se Toyotas vd Akio Toyoda prata varmt om nya Supra och sedan får vi se bilen köra omkring under ett brokomplex. Toyota Mexiko har raderat sin tweet med filmen, men filmen lever så klart kvar på andra konton på nätet.

MISSA INTE: Vi kör nya Toyota Supra!

Motorljudet vi hör tydligt i filmen kommer inte från en Toyota-maskin utan en rak sexa från BMW. Motorn är densamma som i nya BMW Z4 M40i

, men med ännu okänd trimningsgrad (det snackas om högre effekt än de 340 hästkrafter som BMW:n levererar). Känt är däremot att Toyota säger sig ha gjort väldigt mycket för att skapa sin egen bil, den ska med andra ord skilja sig ordentligt från Z4 som är Supras tekniska syskon. De båda modellerna ska dessutom tillverkas sida vid sida – hos Magna Steyr i österrikiska Graz.

https://youtu.be/sqcX0Cb2Hfs