Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Toyota Supra visar upp sig

Toyota Supra, som kamouflerad prototyp, kommer till Goodwood Festival of Speed i veckan för att ta sig an backslingan.

Nya Toyota Supra har vi skrivit om många gånger under lång tid men nu är det äntligen dags att få se den på riktigt. Nja, nästan vill säga. Toyota ska nämligen köra bilen på Goodwoods bäcktävlingsslinga under Goodwood Festival of Speed – men det med en kamouflerad prototyp av gatversionen. Tävlingsversionen av Supra fick vi en försmak av under vårens bilsalong i Genève i form av GR Supra Racing Concept. Ett koncept som även det kommer att exponeras under festivalen.

Gatversionen och tävlingsbilen, sida vid sida.

Det vi då kommer att få se är en bil i svart, vitt och rött (tävlingsdivisionen Gazoos färger) som kommer att köras av ingenjören Tetsuya Tada och föraren Herwig Daenens i dagarna fyra med start torsdagen den 12 juli.

Några tekniska specifikationer nämns inte förutom att bilen får en rak frontmonterad sexcylindrig motor och bakhjulsdrift. Detta kommer inte som någon chock då vi sedan länge vet att bilen har en syskonmodell i BMW Z4 som vi tidigare bland annat har kunnat visa läckta patentbilder på.

Nya Toyota Supra beräknas komma ut på marknaden under första halvan av 2019.

Den sportiga modellserien Supra tillverkades från 1978 till 2002 i fyra generationen och var en tänkt utmanare till Datsun/Nissans Z-serie.