Nya TVR-bilen visas – men bara för utvalda

Den är designad av Gordon Murray och ska föra det brittiska sportbilsarvet vidare. Nu ska intressenter få chansen att se bilen – om de lovar att hålla mun.

Du är förlåten om du har glömt bort TVR. Det anrika brittiska märket gick i graven 2012 men återuppstod två år senare och på det följde ett koncept på en ny modell. Sedan blev det tyst.

Det verkar emellertid som om man har lagt energi på rätt ställe sedan dess för nu ska resultatet visas upp, men bara för en utvald skara –  köpare som har svurit på att hålla tyst.

Vi utbölingar har nu i alla fått en del data att ta del av. Bilen ska ha motorn fram och drivning på bakhjulen och utrustas med en manuell växellåda. Motorn är en V8 trimmad av Cosworth på minst 400 hästkrafter. Bilen ska vara tvåsitsig och finnas som både som coupé och roadster. Den ska ha ett tydligt brittiskt DNA och ska vara ”häpnadsväckande” både när det kommer till prestanda och utseende. Den ska vara byggd med en patenterad kolfiberteknik.

Toppfarten ska vara 320 km/h och accelerationen 0-97 km/h på under fyra sekunder. Valuta för pengarna garanteras, bilen ska kosta under 90 000 pund, vilket motsvarar omkring 985 000 kronor.

Bilen är designad av Gordon Murrays som tidigare jobbat för Formel 1-stallen Brabham och McLaren. Han är även mannen bakom en av världens mest mytomspunna sportbilar: McLaren F1.

Den nya TVR-bilen ska visas upp under två kommande veckoslut för de 400 som har betalat handpenning. Den officiell debuten sker i september. Vårt tips är ändå att vi kommer att få se den tidigare än så.