Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110208-nya opel corsa110208-nya opel corsa110208-nya opel corsa
110208-nya opel corsa Foto: Axel Wierdemann

Nya, uppdaterade Opel Corsa – direktrapport från provkörningen

PeO Kjellström har tagit sig till den vackra danska huvudstaden. Där står nya Opel Corsa och väntar på honom. Vi ringer och frågar om uppdateringarna har gjort bilen gott.

Hallå PeO Kjellström. Du har varit och provkört en ny Opel Corsa förstår jag. Den uppdaterades redan förra året, så vad är det som har hänt nu då? 

– Förra gången det begav sig fixade Opel-teknikerna till bottenplattan lite och introducerade nya motorer. Nu är det en utvändig facelift som vi kört i Danmark. En helt omgjord front med strålkastare som ser ut som ”örnögon” och större luftinsläpp. Nu börjar Opel Corsa bli riktigt tuff!

Jaha, det tycker du?! Har det inte hänt något mer?

– Jo, de har vässat sin dieselmotor ännu mer. Den 1,3 liter stora motorn drog 0,37 liter per mil tidigare. Med hjälp av start/stopp-teknik har de nu fått ned den till 0,35 liter per mil. Men det är enligt Opel det. Hur jag och min kollega än försökte fick vi inte ner förbrukningen till mindre än 0,45 liter per mil enligt färddatorn.

Okej, och i övrigt?

– Jag trivs bra i nya Corsa. Motorn med sina 95 hästkrafter känns faktiskt stark och körmässigt är det nästan så man tror att det är en större bil. Väldigt tyst i kupén också.

När kommer den till Sverige?

– Den går redan att beställa och leverans sker ganska omedelbart. De vill ha 163 800 för dieseln. Inte direkt billigt men i jämförelse med exempelvis motsvarande Volkswagen Polo är det ett bra pris.

Okej, vad sker härnäst för din del?

– Nu ska jag köra skrivbord ett tag! Så du får dras med mig på redaktionen.

Trevligt och tack för en ovanligt kort men intressant direktrapport. Vi hörs!

– Tack själv... Det gör vi...