Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya uppgifter: Honda Accord läggs inte ned nästa år

Honda meddelar nu att de tidigare uppgifterna om att europeiska versionen av Accord ska läggas ned 2015 inte är korrekta. Accord ska nämligen finnas kvar i Europa även under nästa år.

För några dagar sedan kunde du i en artikel här på teknikensvarld.se läsa att produktionen av Honda Accord i europeiskt upphör under nästa år. Artikeln baserades på uttalanden från Honda Australiens chef, Stephen Collins. Han sa bland annat att Honda har tagit ett globalt beslut om att avsluta tillverkningen, ett beslut som enligt honom delvis grundar sig på vikande försäljningssiffror i segmentet. Han fyllde också i med att säga att någon efterföljare till dagens Accord-generation inte finns planerad och att han är ledsen för att försäljningen upphör i mitten av 2015 eftersom modellen har varit viktig för dem.

Uppgifterna från Australien-chefen ser dock inte ut att stämma, åtminstone inte för europeisk del. Honda Sverige berättar nämligen för Teknikens Värld att det inte finns något beslut om nedläggning. Uppgifterna som går emot de australiensiska har kommunicerats från Hondas europeiska huvudkontor i England.

Honda Sverige meddelar att de fortsätter att sälja nuvarande Accord även under 2015. Men vad som händer därefter är ännu inte bestämt, de säger att det finns olika alternativ som ses över.

Så du som har gått och funderat på att köpa en ny Accord eller Accord Tourer har möjlighet att göra slag i saken även under nästa år. Funderar du på en begagnad? Läs då vår begagnattest där vi kallar modellen för ”pålitlig” och med anledning av att få svenska köpare väljer Accord skriver vi undrandes ”bilen är det i alla fall inget fel på”.