Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen CC bekräftad

Nya Volkswagen Passat börjar snart rulla ut till kund, då endast i sedan- och kombiutförande. En Alltrack-version är på gång, likaså en ny CC som väntas dyka upp om ett par år.

I dag är Mikael Stjerna och provkör nya Volkswagen Passat, så förvänta dig en direktrapport inom det närmaste. Men det är inte vanliga Passat denna artikel ska handla om. Nej, eftersom många går och funderar på om det blir en ny fyrdörrarscoupé à la CC (hette från början Passat CC) tänkte vi här och nu berätta att så blir fallet.

Enligt Car & Driver ska Volkswagens designchef Klaus Bischoff i ett mail till anställda ha bekräftat både en ny Alltrack-version (vilket vi redan skrivit om) och en ny CC.

Enligt den amerikanska tidningen kommer nuvarande generation CC att få hänga kvar i ytterligare ett par år innan den troligtvis under andra halvan av 2016 får se sin efterträda kliva in i bilden.

Lite är känt om nya CC, men vi kan förvänta oss en bred palett av motoralternativ med någon form av R-version högst upp i hierarkin samt fyrhjulsdrivna 4Motion-versioner.