Nya Volkswagen Golf Mk VII

Nya Volkswagen Golf avslöjad!?

Åtminstone sägs det att den är avslöjad baserat på tre bilder som hamnat på nätet. Är detta nya Volkswagen Golf – vad tror du?

Tre bilder på nya Volkswagen Golf generation sju, som ska presenteras officiellt i morgon, sägs ha läckt ut på Internet. En av dem visar bilen snett bakifrån och två av dem visar delar av interiören.

 Men vi har våra tvivel på att det är äkta vara vi ser här.

 Titta på bilden där man ser bilen snett bakifrån. Bilden känns verkligen inte typisk för Volkswagen. För simpel bakgrund, för strikt skugga för att vara en officiell bild skapad i Photoshop av Volkswagen. Dessutom är bilen väldigt lik nuvarande Golf-generationen. Titta på hela partiet med sidofönstren. Identiska med dagens. Plåten som bildar C-stolpe och bakskärm är dessutom näst intill identiskt utskuret som på dagens Golf med skillnad i ett veck mindre samt lite annan form mot bakljuset. Dessutom känns ”solblänket” på denna plåtbit lite märkligt.

Vecket som i dag löper ovanför dörrhandtagen strax under fönsterlinjen har enligt bilden flyttat ned under handtagen.

 Tröskellådan är väldigt lik så som den ser ut i dag. Små skillnader finns dock. Ytterbackspeglarna är också väldigt snarlika dagens. Bakre stötfångaren har genomgått en svag förvandling och bakljusen är desamma som på Passat men lite mer avskurna i nederkant.

 Visst kan det handla om äkta vara men då skulle vi nog vilja kalla nya Volkswagen Golf för en facelift i stället för en ny generation, åtminstone visuellt.

 Ser nya Golf ut så här finns det nog många som blir besvikna.

 Men rent tekniskt är nya Volkswagen Golf en helt ny generation. Den baseras på VW-gruppens nya, flexibla MQB-plattform som vi redan finner i nya Audi A3 och nya generationen sägs väga 100 kilo mindre än nuvarande tack vare högre användning av lätta material och högfasthetsstål.

 Av interiörbilderna att döma, om de nu är äkta, så blir nya Golf en hel del modernare i snittet än i dag. Då bilderna är så suddiga känns det som att de är skärmdumpar från en promotionfilm eller liknande. Magkänslan säger att just interiörbilderna känns mer äkta än exteriörbilden.

 I bildgalleriet nedan hittar du jämförelsebilder där vi ställt nya Golfen mot den gamla.

Det finns en möjlighet till att detta är äkta vara, nämligen att Volkswagen marknadsföringsavdelning har ”planterat ut” dessa bilder som ska se lite ”hemmasnickrade” ut. Allt för att höja pulsen och tempen inför morgondagens premiär i Berlin.

 Vad tycker du om nya Volkswagen Golf? Om dessa bilder nu är äkta – ställer du dig positiv eller negativ till nya Golf? Dela med dig av dina känslor med en kommentar.