Nya Volkswagen Golf avslöjad!

Och inte nog med det, en mystisk Skoda agerar följebil till nya Volkswagen Golf. Vi tror att det handlar om Skoda Kosmiq.

Det börjar på allvar närma sig världspremiär av nya Golf. Volkswagen har redan skickat ut en teaserbild (se nedan) som ger oss ett minimalt hum av vad vi har att vänta oss i form av utseende. Nu nås vi dock av något betydligt bättre, nämligen två filmer som sägs vara inspelade i Sydafrika. I filmerna får vi se en märklig Golf körandes, helt omaskerad, på vanlig väg.

Vi vet så klart inte om detta är fejk, och den gryniga bilden på filmen får ju en att misstänka att något inte står rätt till. Det är ju trots allt 2018 och de flesta mobiltelefoner kan spela in med väldigt hög bildkvalitet. Däremot skulle ett instabilt mobilnät kunna vara anledningen till den dåliga kvaliteten. Filmerna har i så fall kanske komprimerats kraftigt för att över huvud taget få upp dem för allmän beskådan.

Det som talar emot att detta är fejk är hur länge bilen har filmats ur alla möjliga vinklar. Ett ganska stort jobb skulle ligga bakom en sådan produktion. Att det dessutom kör en okänd Skoda-modell som följebil får oss att anse att ett fejkjobb är orimligt. I så fall får vi inte bara se helt nya Volkswagen Golf för första gången, vi får även se en Skoda-crossover som vi tippar är modellen Kosmiq som tros ha världspremiär på bilsalongen i Genève i mars 2019.

Mystisk Skoda som följebil... vi misstänker att det rör sig om Skoda Kosmiq. Tjeckerna registrerade nyligen namnet.

Skoda Kosmiq i all ära, men det är Golfen som är den riktigt heta nyheten här. En av världens mest sålda bilmodeller i helt ny tappning är en stor grej, oavsett var i världen man befinner sig.

Golfen uppvisar en helt ny, lägre front med mer slimmade strålkastare som löper i ett med grillens ribbor. Fronten innehåller även ett ganska stort luftintag under stötfångaren, och som tillsammans med de typiska Golf GTI-fälgarna får oss att tro att det är just GTI-versionen som har fångats på bild. Det ska tilläggas att något GTI-emblem i grillen, det ser vi inte.

Baken på bilen har formats om något och vi tycker oss se en delvis ny utformning av C-stolparna, eventuellt att de är lite bredare än hos föregående generation.

Volkswagens "teaser" som visades internt i förra veckan. Och visst ser vi likheter med bilen i filmerna, inte minst strålkastarna.

Volkswagen berättade under ett leverantörsmöte i förra veckan att nya Golf ska börja tillverkas i Wolfsburg-fabriken i juni 2019.

https://youtu.be/ceXEtEIyxps

Kan du inte se nedanstående film 

kan du förmodligen se den här i stället.

https://www.facebook.com/TunedAutomotive/videos/212536379648282/