Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen Golf i princip färdig – premiär i höst

45 år efter debuten ska Volkswagen Golf nu iklädda sig sin åttonde skepnad. De sista testerna är snart över och modellen gör sig redo för sin publika debut.

Fyra decennier, plus fem år, har gett oss över 35 miljoner Volkswagen Golf på vägarna. Och fler ska det bli för åttonde generationen, som vi det senaste året har sett otal gånger på spionbilder och avslöjande fotografier, är på ingång. Volkswagen har i dag skickat ut en bild på ett maskerat exemplar av nya Golf vars kamouflagetäcke markant skiljer sig från övriga testprototypers motsvarighet. Formerna känns igen, men för säkerhets skull har den tyska biltillverkaren låtit modellnamnet integreras i maskeringen.

Vår spionfotograf plåtade tidigare i år interiören i nya Golf. Foto: CarPix

– För tillfället kommer vi inte att avslöja alla detaljer om nya Golf, men du kan redan ana dess eleganta proportioner. Nästa generation kommer att bli en äkta blickfångare, säger Klaus Bischoff, Volkswagens designchef.

Nya Golf avslöjad vid filminspelning. Foto: mr_utanda

Exakt hur nya Golf ser ut behöver vi inte vänta till i höst för att få reda på, flertalet gånger har bilen synts till helt utan maskering. De bästa bilderna kom för bara några få veckor sedan, smygtagna under en filminspelning, sannolikt modellens reklamfilm som inom kort kommer att snurra på våra teveapparater och andra enheter som visar rörligt material.

Tydliga Golf-former. Foto: Worldscoop

Det blir dock ingen publik premiär på bilsalongen i Frankfurt i september. Det kan tyckas märkligt med tanke på att en av världens mest populära bilmodeller, speciellt när den nu fylls med det mesta av det senaste i teknikväg, borde ha en av världens största bilsalonger som skådeplats. Men Volkswagen har en annan bil som prioriteras högre, nämligen elbilen ID.3 som av många ses som modellen som kommer att revolutionera världens bilflotta, ungefär som Volkswagen Typ 1 en gång gjorde.