Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen Golf kommer som kombi

Det har ryktats om nedläggning av Golf Sportscombi i samband med kommande generationsväxling, men under ett möte i Wolfsburg-fabriken i onsdags bekräftades karossvariantens fortsatta produktion.

I fjol kom det fram uppgifter som pekade mot att Volkswagen Golf Sportscombi (som tidigare hette Variant i Sverige och fortfarande heter det ute i Europa) läggs ned när det är dags för åttonde generationen Golf att äntra marknaden under 2020. Så blir det inte.

Under ett möte med de anställda vid Wolfsburg-fabriken i onsdags pratades det om både det ena och det andra, men mest intressant blev det när ”Golf-åttan” kom på tal.

Bernd Osterloh, styrelserepresentant för Volkswagen-gruppens anställda, berättade för de omkring tio tusen personerna på plats om företagets klimatneutrala satsningar, om Zwickau-fabrikens omställning till att bli elbilsfabrik (parallellt med Emden- och Hannover-fabrikerna) och att Wolfsburg-fabriken har en viktig roll i det hela. Det var då han nämnde, i samband med åttonde Golf-generationen, att kombivariantens produktion ska flyttas från Zwickau till Wolfsburg. Det får ses som en bekräftelse på att Golf Sportscombi kommer att leva vidare även efter generationsväxlingen.

Nya Volkswagen Golf premiärvisas om några veckor.Nya Volkswagen Golf premiärvisas om några veckor.Nya Volkswagen Golf premiärvisas om några veckor.
Nya Volkswagen Golf premiärvisas om några veckor.

Ryktet om nedläggning av Golf i kombiutförande har sannolikt handlat om nordamerikanska marknaden där kombimodeller har svårt att hävda sig gentemot andra biltyper.

Vad Teknikens Värld har hört, men ännu inte fått bekräftat, är att nya Golf ska komma i ett shooting brake-utförande, det vill säga en mer slank kombi à la Kia ProCeed och Mercedes CLA Shooting Brake. Vår uppgift ska inte ses som otrolig då Volkswagen redan bekräftat shooting brake-spåret, men då i form av Arteon Shooting Brake.