Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Nya Volkswagen Golf R officiell – starkast hittills

Helt nya prestandaversionen av Volkswagen Golf är här. Golf R får högre effekt och bättre fyrhjulsdrift.

Tidigare under året har vi rapporterat om flera läckor och spionbilder på kommande värstingen Golf R och under maj hade lillebror Golf GTI premiär. Nu är det även dags för den vassaste golfen hittills. Nya Golf R har liksom föregångaren en fyrcylindrig tvålitersmaskin men som i detta fall levererar 320 hästkrafter och 420 newtonmeter, en ökning med 20 respektive 40 enheter från föregångaren. Maxvrid finns tillgängligt redan från 2 100 r/min och nya Golf R ska klara 0-100 km/h på 4,7 sekunder, 0,4 sekunder kvickare är förr.

PROVKÖRNING: Volkswagen Golf R 

Volkswagen har även sett över fyrhjulsdriften som nu har en ny reglering av drivning till bakaxeln, något de kallar för 4Motion med R-Performance Torque Vectoring. Även bakaxeln är ny och nu kan kraften flyttas bättre mellan fram- och bakhjul men även kraften mellan de två bakhjulen. Något som gör Golf R stabilare i kurvor. Med den finslipade fyrhjulsdriften har Volkswagen gett R-versionen ett extra körläge som kallas Drift, likt Ford gjorde med förra Focus RS.
Drift-körläget kompletteras av Comfort, Sport, Race och Individual. Men köper du R-Performance-paketet höjs inte bara fartspärren från 250 km/h till 280, du får även ett körläge kallat Special. Det är dedikerat till att göra Golf R optimal att köra på Nürburgrings nordslinga där bilen till stora delar har utvecklats.

1 AV 2
Foto: Volkswagen
2 AV 2
Foto: Volkswagen

De mest tydliga exteriöra skillnaderna från Golf GTi är den större spoilern ovan bagageluckan, de fyra avgasutblåsen där bak och R-specifika 19-tumsfälgar.
Interiört är det strösslat med blå detaljer och belysning men i grunden är det mesta sig likt från vanliga Golf med helt digitalt mätarkluster och infotainmentskärm. Stolarna är sportigare än dem i GTI med kraftigare skulpterade sidostöd och även axelstöd.

1 AV 3
Foto: Volkswagen
2 AV 3
Foto: Volkswagen
3 AV 3
Foto: Volkswagen

Den enda växellådan som är aktuell i Sverige är en sjuväxlad dubbelkopplingslåda även om sexväxlad manuell kommer att finnas på andra marknader som USA och Kanada.
Nya Golf R börjar säljas i slutet av november och pris är inte satt ännu.