Foto: Worldscoop

Nya Volkswagen Golf smygfotad vid filmning

Volkswagen Golf generation åtta har fångats på bild tidigare men aldrig i produktionsklart utförande. Här är smygtagna bilder under en filminspelning i Madrid.

Volkswagen Golf generation åtta gör debut senare i år och kommer förmodligen vara het men även om vet redan vet en hel del om den. Som hur den ser ut, såväl ut- som invändigt. Inredningen har Volkswagen själva visat i skissform och bilen som helhet har vår spionfotograf fångat under test i Sverige och andra har lycktas få på bilen på bild i såväl Sydafrika som hemma i Tyskland. Nu är det dags i gen.

LÄS MER: Frankfurtsalongen 2019

I Madrid har bilen fångats på bild igen under något som ser ut som en filminspelning, förmodligen av reklamtyp. Det vi ser är alltså nya Golf som den ser ut i produktionsfärdigt utförande.

Foto: mr_utanda

Fronten med sin låga grill känner vi igen från tidigare bilder, liksom Volkswagens nya logotyp som först avslöjades under en fotbollsmatch. Stötfångaren har en design med ribbor i karossens färg (Curcuma Yellow Metallic i detta fall), något vi inte har sett tidigare. Baktill noterar vi en lampdesign som för tankarna till crossovern T-Roc även om själva plåten inte tycks ha lika många skarpa veck.

Bilderna har publicerats på det franska forumet Worldscoop men det på bakpartiet är hämtad från instagramkontot mr_utanda.

Bakpartiet på crossovern Volkswagen T-Roc.

Nya Golf kommer inte att täckas av under Frankfurtsalongen nästa månad – där ska elbilen ID3 få all all uppmärksamhet. Golf generation åtta kommer istället att visas under en egen tillställning senare. Tyska källor hävdar att det ska ske under oktober månad även om Volkswagens marknadschef Jürgen Stackmann mycket väl kan vänta till efter nyår för att ge bilen den uppmärksamhet den är värd.