Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Volkswagen Passat B8
Nya Volkswagen Passat B8
Nya Volkswagen Passat B8
Nya Volkswagen Passat B8 Foto: CarNewsChina.com

Nya Volkswagen Passat avslöjad – exteriört och interiört

Många går och väntar på att nya Volkswagen Passat ska dyka upp. Men hur ser den egentligen ut? Det har varit den stora frågan – tills i dag. Nya Passat har nämligen avslöjats i Kina i form av nya Magotan.

Vi har redan sett en uppsjö med spionbilder och illustrationer föreställandes nya Volkswagen Passat. Men hur den i själva verket ser ut, det har varit höljt i dunkel – men inte längre.

 Kinesiska bilsajten CarNewsChina.com har nämligen något så hemligt som de första bilderna på nya Volkswagen Magotan.

 Vad då Magotan, tänker du?

Jo, Magotan är kinaversionen av Passat, byggd av en samarbetspartner i landet. Magotan och Passat är i princip samma bilar.

 Den bil vi ser på bilderna här är nya Magotan med lång hjulbas, eller Lingyu som det heter när hjulaxlarnas dragits isär.

 Men bortsett från de extra centimetrarna som ger något längre bakdörrar är det alltså nya Passat vi tittar på. Inga gigantiska skillnader jämfört med dagens generation men fronten med sin grill och strålkastare ser ut att vara lägre och bredare och blänker mer tack vare kromdetaljer. Strålkastarna har lysdioder som ett pärlband längs nederkanten. Ytterbackspeglarna är nya och har flyttat ned till dörrbladen, strax ovanför det veck, skarpare än i dag, som löper från framskärm till bakljus. Även den del där dörrarna möter dörrtrösklarna har blivit mer profilerade. Bakljusen har samma karaktär som de vi nyligen såg på konceptbilen New Medsize Coupé. Dock inga jättenyheter i sig.

Även interiört får vi se bilder på nya Passat/Magotan. Det är omisskännligt en Volkswagen på insidan, men elegantare linjer än vad vi är vana vid i dag. Den analoga klockan ovanför mittkonsolen kvarstår.

Maskinellt blir det endast fyrcylindrigt till Passat B8, alltså denna åttonde generation. Snåla dieselmaskiner från 105 hästkrafter och bensinmotorer med upp mot 280-300 hästkrafter. En laddhybrid av något slag lär vi också få se, dock inte i samband med den förmodade världspremiären på bilsalongen i Paris i höst.