Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen Passat Sportscombi – tre snabba från provkörningen

Från Spanien till Italien, från nya Mondeo till nya Passat. Mikael Stjerna provkör Volkswagens nya blivande storsäljare på sardinska vägar och vi ringer honom för att se hur bra den är.

Hallå Mikael! Du har tagit ett skutt över Medelhavet till Sardinien för att köra nya Passat. Hur är det?

– Jättebra! Liksom utgående generation känns även efterträdaren mycket trygg och stabil. Riktigt bra med andra ord, men kanske inte så överraskande. Volkswagen har verkligen slagit på stora trumman inför lanseringen av deras nästa storsäljare.

Du kom just från Spanien där du körde nya Ford Mondeo. Hur står de sig mot varandra?

– Det är intressant att komma direkt från Mondeon och hoppa in i Passaten. De två har två helt olika karaktärer. Mondeo är mer av en revolution medan jag skulle säga att nya Passat är en evolution. Här har Volkswagen varsamt finslipat en redan riktigt bra produkt.

Vad är då de stora nyheterna och vad kommer den att kosta?

– Den största nyheten är egentligen en massa små nyheter. Alla de nya finesser som erbjuds. Som exempelvis parkeringsassistans för parkering med släpvagn och en hel del annat. Startpris i Sverige blir 293 000 kr för en Masters med 1,4-liters bensinmotor. 298 000 kr för motsvarande dieselmotor på 150 hästkrafter.

Den fullständiga provkörningsrapporten, och hur Passat och Mondeo står sig mot varandra kan du läsa i Teknikens Värld 24/2014 som utkommer 6 november. Passa på att förbereda dig genom att läsa allt om nya Passat här.